2 Αυγ 2012

Κύριο μενού: Σαμαροβενιζελοφωτιάδα

Μια ματιά στη πρώτη σελίδα του φεις, θα μας πείσει για την ατέλειωτη βαρεμάρα του καλοκαιριού. Ατέλειωτες φωτογραφίες, σωρεία τραγουδιών, ελάχιστος λόγος, και η εύκολη λύση της αντιγραφής. Κάποιοι λίγοι επιμένουν στον πολιτικό λόγο, συνήθως οι (αυτό)-(από-)καλούμενοι αριστεροί. Οι δεξιοί- πασόκοι- και φώτηδες καμαρώνουν τις επιλογές τους.
Μια απορία πάντως την έχω σχετικά με τους πασοκοδεξιούς. Ποτέ δεν εκφράζονται πολιτικά. Πώς να εκτεθείς; Σώπα μη μιλάς, βολεύει! Όσο σκέφτομαι, ότι αυτοί οι άνθρωποι επιβράβευσαν  την "ευημερία" που ζει σήμερα η χώρα μας, τους δικαιολογώ. Φαντάζομαι ευημερούν και αυτοί μαζί τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, -ότι δεν μπόρεσαν να αρνηθούν αυτούς που την οδήγησαν εδώ. 
 Είμαστε 50 μέρες μετά τις εκλογές και είναι σαν να είναι 50 μέρες πριν. Πιο ξεπουλημένοι βέβαια. Γιατί θέλει και το ξεπούλημα το χρόνο του.Ίσως φταίει το καλοκαίρι. Από Σεπτέμβρη θα πάρουν μπροστά οι μηχανές και των τροικανών και οι δικές μας.
Τρόικα απ’ έξω, τρόικα από μέσα και το ηφαίστειο της σιωπής, έτοιμο να εκραγεί.
Ο Σύριζα ήταν ιστορική αναγκαιότητα, λέγαμε πριν τις εκλογές, όχι γιατί είχε τις λύσεις στο τσεπάκι, αλλά απ’ το να έχεις την Σαμαροβενιζελοφωτιάδα της διαπλοκής στον κόρφο σου… απ’ την κακή την ξέρα, καλό είναι και το χαλάζι, λέει ο λαός.
Ακούς και τις θεωρίες, ότι θέλουν να μας κάνουν Ινδοκίνα ή Βουλγαρία και λες ποιοι;
Καλές οι θεωρίες συνομωσιολογίας, αλλά εμείς δεν είμαστε πουθενά;  Μα το  μεγαλύτερο κομμάτι του λαού αυτό διάλεξε;  Το καπελάκι της τραπεζοκρατίας του κρατάει σκιά. Υπάρχει ζωή στην Ελλάδα χωρίς παγκοσμιοποίηση, χωρίς πολυεθνικές, χωρίς συνομωσία; Μα τι λέτε τώρα;
Έτσι οι συγγραφείς κοιτάν να πουλήσουν κανένα βιβλίο, η μισή Ελλάδα γράφει ποιήματα, οι δημοσιογράφοι να προωθήσουν τα αφεντικά τους, οι νοικοκυρές τα φαγητά τους και οι θρησκευόμενοι την Δευτέρα Παρουσία...
Αύγουστος είναι, θα περάσει….
Καλύτερα να μην περάσει, η κόλαση του Σεπτέμβρη είναι κοντά.
Και ήταν πάντα τόσο γλυκός μήνας ο Σεπτέμβρης.

Ταξιδευτής
2 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου