6 Αυγ 2012

Μικρές εκπλήξεις

Ατέλειωτες ομπρέλες στις στοιβαγμένες λαϊκές παραλίες, ένα συνεχές βουητό των μπάμπα μπούμπα και της οικογενειοκρατίας, γιαγιά, παππούς μαμά μπαμπάς και πιτσιρίκια. Λουκουμάδες, γυαλιά ηλίου, τατουάζ, μασάζ, βραχιόλια, φορέματα και ότι φαντασθεί ο νους σας, μεγάλα και μικρά καλάθια. Τσίκνα παντού στο κάμπινγκ, κάποιοι κουβάλησαν μαζί τους όλο τον χειμώνα, η τηλεόραση κολλητό αξεσουάρ. Αυτοκίνητα, μηχανές, κορναρίσματα, φωνές.
Όχι δεν ήμουν στο βουνό χτες, στη θάλασσα ήμουν. Απ' αυτές τις κοντινές,  που σε κάνουν ν' αναζητήσεις την δροσερή ηρεμία του βουνού. Κάτω από έναν έλατο, πάνω στο γρασίδι, δίπλα στο κρυστάλλινο νερό  της πηγής. Μ' ένα βιβλίο και τις σκέψεις σου. Γι’ αυτό και η φωτογραφία.
Είναι απίστευτος αυτός ο μήνας, που όλοι θέλουμε να στριμωχτούμε και να μας στριμώξουν. Και ο ιδρώτας να στάζει, οι επαγγελματίες του τουρισμού να ρεφάρουν για όλη τη χρονιά, κι εμείς να φεύγουμε από μια πόλη να πάμε σε μια άλλη, πιο πυκνοκατοικημένη,
Πάνω από τη σκηνή ήταν μια συκιά, γεμάτη σύκα του Αυγούστου, δυό πλατάνια και ξαφνικά μια νυφίτσα έκοβε βόλτες. Μικρές εκπλήξεις.
Η μεγάλη έκπληξη είναι ο Παλιός Παντελεήμονας. Πέτρινος, αγναντεύει  σαν από αεροπλάνο την βουή των ανθρώπων, χωρίς να την ακούει. Ο δρόμος με τις καστανιές  σε πάει μόνος του ψηλά. Από εκεί που πετάν και οι άνθρωποι. Με μια ανάσα βρίσκεσαι στο Πέτρινο της γιαγιάς, που τα γκαρσόνια γεμίζουν τις κανάτες με παγωμένο νερό απ’ τη βρύση. Ιδιαίτερο ταβερνάκι, απ’ τα παλιά, σ’ ένα ξεχωριστό χωριό.
Ήθελα να ανέβω στον Όλυμπο χτες. Τελικά με κράτησε για άλλους λόγους η θάλασσα. Ευτυχώς διάβασα, κολύμπησα και μαζικοποιήθηκα.
 Γιατί μόνο ένα ανάλογο μαζικό κίνημα από Σεπτέμβρη, θα  μας ζεστάνει τον χειμώνα. Αλλιώς θα γίνουμε παγάνθρωποι.
Μη κοιτάτε το καλοκαίρι που ζεματάει ο ήλιος και βουτάμε στη θάλασσα ή χανόμαστε στο δάσος…

Ταξιδευτής
6 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου